Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskäring rosenspirea

Hej!
Har en rosenspireahäck (3 år gammal). Ska jag beskära den nu på hösten eller till våren? Och i så fall hur mycket? Blomstänglarna sitter ju kvar till våren, bör dessa klippas bort nu efter blomning? Bor i Jämtland så vi har snö ganska länge på våren.

Har även en rosenspireahäck som jag planterat nu i sommar som fortfarande är ganska tunn och gänglig. Hur gör jag med den?

Mvh Ulrika

Odla Svarar: 

Du kan snygga till den nu om du vill. Annars går den lika bra att klippa på våren. Det är säkert snyggare om man jämnar till den nu och tar bort blomsnafset i alla fall, om man sedan vill klippa mer på våren också så gör man det.

Den nya häcken bör du däremot inte klippa nu utan vänta till våren.

Sylvia