Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskäring av Fuchsia

Hej!
Jag fick ett Fuchsiaträd för ett år sedan med rödlila blommor, som jag planterade om i en stor kruka och ställde ut på landet. När vintern kom tog jag med det hem och ställde det på ett litet runt bord i burspråket. Det har kommit blommor hela vintern och nu är det helt översållat av blommor.

Problemet är att grenarna har växt så sig långa så att de hänger som ett draperi ända nedanför bordsskivan. Mycket vackert, men nu ska det tillbaka till utelivet på landet snart och jag måste nog klippa det på något sätt (annars ligger ju grenarna på marken), även om det kommer att kännas hemskt.

Törs jag? Och hur gör jag?

Vårvarma hälsningar från Eva.

Odla Svarar: 

Jamenvisst ska du våga klippa den! Forma kronan nu bums till lagom storlek och använd gärna det bortklippta till sticklingar. Ta bort blommorna på sticklingarna först.

Om det kommer skott från stammen, ta bort dessa så de inte förstör trädets form.

Du bytte väl jord i våras eller åtminstone la på gödning och nytt jord?

Sylvia