Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära Yuccapalm

Vi har en stor Yuccapalm som är i desperat hov av att beskäras, så att den kan växa sig stor och stark igen. Den kurvar sig som ett liggande S, och eftersom stammen inte är så kraftig, har den en tendens till att trilla utan stöd. Det finns nya skott på den. Hur beskär vi den bäst? Vi vill ta bort så mycket som möjligt så att stammen blir tjockare innan den får en tjock och tung topp igen.

Mia 

Odla Svarar: 

Det är bara att kapa den på en passande höjd! Passa på att byta jord och ta ett snäpp större kruka då. Obs! Blanda i sand och/eller småleca i jorden!

Det bortklippta går också att dela i lagom bitar och använda som sticklingar, bara man håller koll på vad som är upp och vad som är ner. Sticklingen behöver inte ens ha blad, en stambit med noder räcker.

Rotar sig i vatten eller i jord med en plastpåse över.

Sylvia