Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära ungt äppleträd

Jag planterade ett äppleträd förra hösten, det klipptes på plantskolan. Förra året och i våras klippte jag det inte. Nu bär det fullt med frukt på ett fåtal långa grenar. Ska jag beskära det nu på hösten eller till våren? Jag får nog ta bort några grenar som sitter lågt på stammen och de långa grenarna ska väl kortas, men hur långt?

Jenny

Odla Svarar: 

Du kan beskära den nu om du ska ta bort grenar. På unga träd är det annars bättre att beskära på våren om man önskar fler grenar. Det är bäst om du lånar en bra beskärningsbok, t.ex. Nya beskärningsboken, och tittar där hur du ska göra, det är för mycket att förklara här.

Sylvia