Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära tujahäck

Hej!
Vi har en ca 4 meter hög tujahäck som vi skulle vilja beskära, ganska mycket helst, kanske till hälften... Frågan är om det går och i så fall när är bästa tiden? Och hur snyggt blir det? Kommer den inte att se väldigt "avhuggen" ut? Och växer det ut nya skott sen?

Ylva

Odla Svarar: 

Den kan se verkligen stympad ut om man beskär från 4 m till 2 m rakt av. Jag kan inte rekommendera det.

En möjlighet är att "runda av" kronan så att man tar av toppen så att "stumpen" inte syns bakom de andra grenarna och kortar de andra så att de bildar en rund topp istället. Man kanske kan få ner den ca 1 m på detta viset.

Men annars tål tuja beskärning bra, man beskär varje gren så att det finns grönt innanför snittet. Man beskär den på våren eller på sensommaren, JAS.

Sylvia