Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära tujahäck

Hejsan.
För ganska precis 4 år sedan planterade vi en häck med tuja, brabant, buskar. De har nu blivit ca 100-150 cm höga. Min fråga är nu hur och när man ska börja beskära dem. Vi vill ha upp den till ca 180 cm höjd. De är planterade med ca 30 cm mellanrum. Jag vill att den sak bli riktigt tät och det har den inte blivit ännu. Vi har inte beskurit den någonting ännu. Det är också så att vi har fått byta ut ca 10 stycken buskar som har dött och jag ser nu att en del är lite brun/gröna på en del ställen. Vad kan det vara för fel. De står längs med en ganska trafikerad väg, kan det var så att den inte trivs?

Elin

Odla Svarar: 

Det är snarare torkan som gör att de inte trivs. Tuja är extremt torkkänslig. Men är det så att vägen saltas, kan det förstås också påverka, de gillar inte salt.

Låt dem nu växa tills de har nått den önskade höjden. Sidor kan du trimma redan nu men det är inte nödvändigt heller.

Sylvia