Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära syrenbuskar

Hej,
Jag är ordförande i en BRF-förening och vi har gjort en uteplats. Vi fick ett antal ½ m - 1 m höga syrenplantor av en boende. De flesta var bara raka pinnar med lite kvistar högst upp. De har tagit sig fint med vi vill ju att dom ska buska till sig nästan från marken och upp. Jag vet att man kan beskära syrenbuskar men hur mycket och när? Jag är jätteintresserad av blommor och är uppfödd med trädgård men är osäker på så mycket.

Tack för hjälp med svar.
Lotta Änggård
PS. Jag är med i Lidingö Trädgårdssällskap.

Odla Svarar: 

Ni kan klippa ner dem på vårvintern till ca. 20 cm. Då kommer de att skicka upp rotskott som gör att häcken buskar sig: Men ni får passa så den inte buskar sig för mycket under åren, dvs. ta kontinuerligt bort olämpligt placerade rotskott allt eftersom sådana växer fram.

Sylvia