Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära stora exemplar av buxbom

Hej,
jag hjälper till i en privatträdgård, och där har de stora exemplar utav buxbom som skulle behövas beskäras, en har 'fallit isär' och man kan se in i busken, innan har den varit vackert sockertoppsformad, men nu har den stora hål, hur gör man för att beskära en sådan, för att få tillbaka ursprungsformen? (grenarna är ca 5 cm tjocka) Och när är det bäst att beskära buxbom, man får olika svar varje gång man läser i böcker.

Tack!/Elin

Odla Svarar: 

Om busken är som den brukar, med flera stammar, så pröva att binda ihop busken i mitten med s.k. träduppbindare, det vill säga mjuka gummiband. Då får du förhoppningsvis ihop den så pass att den får en vacker form igen. Klipper gör man i juni, och buxbom skall man inte klippa ner till backen utan bara lite i taget.

Sylvia