Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära Spireor

Hej!
Jag har i min nyblivna trädgård låg brudspirea (Spirea x cinerea), Dvärgpraktspirea (Spirea japonica 'Little Princess') och röd dvärgvide.

Båda spireorna är inte gjorda något vid på länge, det finns mycket risigt och gammalt i dem. De har inte beskurits efter sin blomning och de ser inte trevliga ut. Hur ska jag beskära dem och när?

Min röda dvärgvide är 7 år gammal och 1,5-2m höga. Jag har hört att jag kan föryngringsbeskära dem så att det knappt blir något kvar. Hur mycket ska jag i så fall beskära dem och när?

Andreas

Odla Svarar: 

Klipp till direkt. Spireorna beskär du så att du tar bort de äldsta och risigaste grenarna helt och kortar de yngre så att du får fram en jämn, snygg buske och de gamla blomresterna klipps bort.

Viden kan du klippa ner till backen om du vill, den kommer igen.

Sylvia