Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära Pil

Hejsan!
Vår granne har en stor vide på sin tomt. Vi för vår del njuter av den på vårkanten när den är bland det första vårtecknet kring oss (förutom att snön försvinner då).

De har fått lite bekymmer kring den nu, dels har den blivit lite för stor och undrar när på året det är bäst att beskära den. Dels så har stammen nertill blivit alldeles svart och det har växt ut några knölar på stammen. Den har också börjat att skotta av sig nedtill ganska rejält mot för tidigare. Har den råkat ut för någon sjukdom? Är det i så fall någon idé att ha den kvar eller kan man ta ned den och låta skotten ta över?

Den står i Östersund.
Tacksam för svar.
Magnus 

Odla Svarar: 

Kan vara frågan om en svampsjukdom av något slag, svårt att veta utan att ha sett det. Försök hålla luftigt och torrt runt stammen, ta bort ev. skott.

Annars kan man beskära pil under vårvintern. Kanske stamma upp den e.d.?

Sylvia