Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära olivträd

Hej!
Fråga 1): Går det att beskära olivträd redan nu? Hur mycket ska jag beskära? Plantan är ungefär 20-30 cm högt.

Fråga 2): Jag köpte olivträdet sommaren-03 och då blommade det. Kommer det att blomma i sommar. (Jag har köpt blommande olivträd innan men efter ett par år har de slutat blomma.) Vad kan det bero på?

Neriman

Odla Svarar: 

Olivträd är skapta för att leva i Medelhavsområdet. Klimatet här även inomhus avviker så markant från det som är i Spanien. Den långa mörka vintern men med rumstemperatur gör att trädet inte känner om det är vår eller vinter. Jag kan inte svara om det kommer att blomma. Det beror på om det hittar sin naturliga klimatrytm. Beträffande beskärning så har jag inga råd. Vanliga principer för beskärning gäller.

Göran