Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära olivträd

Hur skall jag beskära mitt olivträd. Det är ca 1 m högt. Vissa grenar har inte så många blad p.g.a. för lite vatten förra sommaren. Kan jag korta dessa eller de skall helt skäras bort.

Nästa fråga:

Jag har kaffebönor som jag fått från Nicaragua. Ett skal är borttaget. Hur skall jag sätta dem för att så småningom få en kaffeplanta.

Lena 

Odla Svarar: 

Du kan beskära det till önskad form nu på våren. Men vänta med att klippa bort hela grenar tills du ser om det blir blad på de kala partierna eller om de verkligen är döda. Ta inte bort sådana som inte är döda.

Det är inte särkilt svårt att så kaffe. Låt bönorna ligga i ljummet vatten över natten. Eftersom skalet är borttaget så behöver du inte fila bönorna. Plantera i sandblandad jord, dra en plastpåse med andningshål över, vattna och ställ varmt och ljust.

Sylvia