Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära Magnolia

Hej,
jag har precis varit och köpt en Magnolia, jag verkligen älskar dem och måste ju ha en..., jag bor i zon 2 (Göteborg) så jag tänkte att jag skulle ha den i min inglasade veranda. Jag läste någonstans att det man inte skall beskära en Magnolia? Stämmer det? Jag skulle vilja hålla den så att den inte blir högre än två meter, kan jag då klippa den efter blomning och om jag ej tar årsskotten? Jag har även hört om buskmagnolia, detta är inte en sådan, och det är därför jag undrar om jag kan klippa den lite..

Tacksam för svar!
Bästa Hälsningar,
Malin

Odla Svarar: 

Jag kan inte rekommendera dig att klippa magnolia... Måste du då ha den på verandan? Kan du inte plantera den i trädgården, i zon 2 är det ju inga problem såvida du inte köpt någon sydländsk skönhet? Du kanske har den kvar i sin kruka på verandan tills nattfrosttiden är förbi så den blommar där, sedan kan du kanske plantera ut den?

Sylvia