Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära måbärshäck

Hej!
Vi har just flyttat till ett hus där det finns en måbärshäck runt tomten. Häcken har inte blivit riktigt skött de senaste åren så den har vuxit sig väldigt stor, ca 1,5 meter hög och 2,5 meter bred. I övrigt är den ganska fin.

Vi skulle vilja få häcken smalare och lägre men är osäkra på hur och när vi ska beskära den. Kan vi klippa den till den storlek och form vi önskar på en gång? Eller bör man klippa ner den helt för att sedan låta den växa upp på nytt?

Tacksam för svar
Mvh
Eva

Odla Svarar: 

Ni kan klippa den till den storleken ni vill ha den om den i övrigt är i bra kondition och inte gles och risig. Pröva gärna det först.

Annars kan ni klippa ner den och starta om igen med uppbyggnadsbeskärning, dvs. släppa upp den ca. 20 cm per år.

Sylvia