Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära gammal granhäck

Vi har en gammal granhäck som är över 5m hög och stammarna är ca 1dm tjocka, den tar sol för växterna innanför och tar bort vår kvällssol. Vi skulle vilja beskära den till ca hälften, överlever den det? Och måste man ha på något på stammen efteråt? Det är mkt grönt kvar nedanför.

Hanna

Odla Svarar: 

Tyvärr måste jag säga att visst överlever den om det finns grönt nedanför snittet MEN det blir nog förfärligt fult! Men för att göra en okulärbesiktning och ev. åtgärda, så rekommenderar jag att ni tar dit en arborist (se Gula Sidorna under arborister eller trädvård) som får kolla läget och säga sin mening efter att sett det live.

Sylvia