Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära gamla oxlar

Vi har en allé av mycket gamla oxlar till huset. De har mycket död ved i kronorna och de glesnar av allt mer upptill . De är vackra i bladverket ytterst men vi måste göra något åt dem. Oxlarna är cirka 85 år gamla och 12-15 meter höga. Går det att beskära dem hårt så att endast 3-4 meter av stammen återstår och finns det då en chans för dem att få "nytt liv"?

Jeanette

Odla Svarar: 

Utan att ha sett hur det ser ut är det svårt att svara. Men 85 år är rätt så högt ålder för oxlar. Så mitt råd blir att ni låter en trädspecialist titta på det.

Sådana hittar du t.ex. här:
http://www.sv-tradmastarna.se/Tradinformation/arborist.html

Sylvia