Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära ett Hibiskusträd

Hej! Jag har ett hibiskusträd, ca12 år gammalt, som blommat i ett sedan juni 2009. Under denna tid har jag inte nännts beskära det.

Nu har det långa nakna skott med en bladrosett i änden samt utslagna blommor och ett otal knoppar. Det är inte så vackert och jag skulle vilja skära ner det. Hur skall jag göra för att trädet skall fortsätta blomma? Jag brukar skära juli/augusti men har en känsla av att det är på de gamla skotten som blommorna kommer. Trädet har fyllda gula blommor.

Kerstin

Odla Svarar: 

Det är verkligen svårt att ta o klippa på ett träd full med knoppar! Men sticklingarna kan ju användas sedan, bara man tar bort knopparna.

Den rätta tiden att klippa är nu till våren, mars-april. Då friserar man kronan till passande storlek och så kommer det nya skott på grenarna. Man tar bort alla skott som kommer på stammen om man vill behålla träd-formen.

Byt gärna jord också till våren.

Sylvia