Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

beskära ekar till en liten häck?

Marja Ågren

Hej!

Vi har en relativt nybyggd naturtomt där det kommer ett antal mindre ekar. På ett ställe står det tre i rad, med ca en meters mellanrum, som alla hunnit bli en dryg meter höga. Jag undrar om det går att beskära eller kapa dem i toppen så att de tillsammans bildar en liten häckvägg, som skulle kunna bli ett bra vindskydd. Hur går man i så fall tillväga?

Med vänliga hälsningar Marja 

Odla Svarar: 

Hej!

Tyvärr är det så att ek är inget bra häckträd - om man beskär dem blir de lätt stympade, de bildar inte frodiga buskar.

Mitt förslag är att du låter ekarna vara så naturliga som möjligt, eventuellt knipsar du några cm på toppen och på grenarna då och då och ser hur det blir. Om det inte blir så där jättesnyggt så är det ju lättare att ta bort dem sedan.

Med vänlig hälsning
Sylvia