Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära blodlönn hårt

Jag har en stor japansk blodlönn som täcker nästan hela tomten på framsidan. Kan man beskära den hårt så att det bara blir en liten buske kvar av den?

Då måste jag såga av stora tjocka grenar och så vidare. Alternativet är att ta bort den helt då tomten är obrukbar som den är nu.

// Magnus

Odla Svarar: 

Bättre än att såga uppifrån är att ta nerifrån! Det vill säga, stamma upp den! Att ta ner den som du säger kommer att se förfärligt ut!

Ta bort alla "onödiga" grenar nerifrån så att du får fram en ren stam eller flera stammar, hur den nu ser ut. Lämna kvar en lämplig krona, så pass stor att den ser vacker ut men inte skuggar för mycket.

Lönnar beskärs alltid under perioden JAS = juli, augusti, september.

Sylvia