Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära apelsinträd

Hej!
Jag har precis kokat marmelad på 76 apelsiner från mitt träd. Är det nu jag ska beskära det lite lätt (av utrymmesskäl)? Det har, som vanligt, fullt med blommor. Jag brukar kånka ut det i trädgården - går det lika bra att låta det stå kvar inomhus under sommaren? Trädet börjar nämligen bli ganska tungt... Jag brukar nästan aldrig ge trädet näring för jag är rädd för att det blir ännu större då. Men det kanske inte skulle skada? Har apelsinträd någon viloperiod? Jag tycker att det blommar och bär frukt samtidigt, hela året om.

Tacksam för svar!
Eva i Södertälje

Odla Svarar: 

Du är uppenbarligen större expert på apelsiner än jag. Om du vill minska ner ditt träd är det nog bäst att göra det nu så att det får växa om under sommaren. Kolla att det inte blöder för mycket om du knipsar av en kvist. Jag tror nog att du ska ta vara på det solljus som finns och sätta ut det.

Göran