Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Beskära Änglatrumpet

ÄnglatrumpetHej! 
Min första säsong med Änglatrumpet.
Änglatrumpeten ska beskäras i vår, men hur gör jag då? Tre rangliga stammar, drygt en meter och den delar sig bara längst upp där den blommar.  Jag vill få den kraftigare och inte så hög som den verkar vilja bli.

Tacksam för beskärningsbeskrivning.
Med vänlig hälsning
Marita H.

Odla Svarar: 

Som du säger så ska den beskäras på våren, när du tar fram den från den svala vinterförvaringen. På din växt är det bäst att lämna kvar ca 20 cm på varje stam från avgreningen räknad. Det bortklippta kan du använda till nya sticklingar, de rotar sig lätt både i vatten och direkt i sand/torv-blandning (med plastpåse med andningshål över). Korta dock sticklingarna till ca. 15-20 cm långa stumpar och håll reda på vad som är upp och vad som är ner. Jag brukar klippa snett nertill och rakt upptill så ser jag det lätt.

Sylvia