Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Berså av Parklind

Hej!
Vi bor ett hus som är byggt 1911. I trädgården finns en berså av parklind som vi tror är "original". Jag tycker bersån är fin och skulle vilja behålla den. Problemet är att vi inte använder den. Soliga dagar är det för varmt och på kvällen är det för skuggigt (skuggas av huset). På marken i bersån ligger plattor av dansk sjösten som inte känns fina och ogräset frodas.

Har du några idéer om hur vi kan göra bersån mysigare och mer använd? Vad gör andra som har berså i sin berså?

Hälsningar
Anna

Odla Svarar: 

Det kanske är dags att totalrenovera bersån. Ta bort alla plattorna, renovera marken, dvs. ta bort sly och ogräs, jämna till den och lägg geotextil och ny sättsand och kanske nya marktegel eller dylikt. Klipp bersån varje år så den håller sig snygg och förse den kanske med ett parasoll och möbler så att man kan vistas där på dagen och ha det mysigt på kvällen med lyktor, kräftor och vin... man kan ha mycket glädje av en berså om man vill!

Sylvia