Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bergsbambu

Hej,
jag har försökt komma till klarhet vilket öde som kommer att drabba de återstående partierna av min bergsbambu. Ca hälften har gått i frö och stendött, inte ett rotskott har överlevt. De övriga (separata) partierna har inte uppvisat någon tendens till blomning och död överhuvudtaget. Hela ruggen växer som aldrig förr, inte ett enda dött skott. Samtliga partier har sitt ursprung i en eller möjligtvis två köpta bambuplantor som sedan delats och delats.

Eftersom bambun har en väsentlig roll vid rumsbildning och insynsskydd i vår trädgård är det viktigt att förbereda för en eventuell död i god tid. Däremot skulle vi vara tacksamma om detta inte skulle behövas genom att ödets nyck helt skonar några plantor från denna cykliska metamorfos.

Vad tror du kommer att hända med överlevarna?

hälsn
monia

Odla Svarar: 

Ja, den som visste det! Om det verkligen tillhör samma planta som den som blommade och dog, så är det verkligen konstigt. De flesta bambu i Sverige sägs härstamma från en och samma danska planta, vilket gör att de blommar samtidigt vart 100:e år och sedan dör, men lämnar en massa frön efter sig som kan bilda nya bambun, som blommar om 100 år etc etc.

Det är inte så att de som lever är fröplantor efter den som dog? Är de nya fröplantor så kommer de inte att blomma och dö i första taget... Något annat kan jag tyvärr inte säga.

Sylvia