Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Benved

Benved, Euonymus europaeusHej Sylvia!
För en månad sedan såg vi denna höga buske i en vildväxt stadspark. Då var blommorna som rosa stora kulor. Efter 14 dagar hade orangefärgade "frukter" krupit ut i blomman.

Busken är fortfarande dekorativ i rött och orange men nu helt bladlös. Trodde det var Lonicera men hittar ingenstans någon bild som passar.

Tacksam för svar!
Kerstin
Mjölby

Odla Svarar: 

Det är en benved, Euonymus europaeus. Det är inte blommor du ser utan fröskidor. De är rosa med orange fröhylle runt fröna inuti.

Själva blommorna som kommer på våren är små och gröngula, man lägger nästan inte märke till dom.

Växten angrips lätt av spinnmal, så den är inte så bra i mindre trädgårdar men går bra i större parker. Det finns andra benved som kan komma i fråga i hemträdgården, t.ex. vingad benved och körsbärsbenved.

Sylvia