Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Benjaminfikus, problem

Hej!
Jag har en brokbladig benjaminfikus som jag tänkte "klippa" lite, när jag upptäckte stearinliknande klumpar på en del av bladen. Klumparna sitter på undersidan av bladen, precis i början på bladet. Dom känns inte klibbiga, men känns hårda när man plockar bort dom och trycker lite på dom. Har försökt hitta information på nätet, men inte lyckats. En del säger att det skulle kunna vara löss. Såg att ni nämnde något om stressymptom på fikus-arter. Skulle detta kunna vara problemet?

Mvh
Linda

Odla Svarar: 

Svårt att veta vilken utan att kunna se det. Kan vara sköldlöss, men kan också vara stressymptom. Går de att peta bort och kolla så kanske du ser med ett förstoringsglas om det sitter ett djur under skölden? I så fall är det löss och behandlas med såpsprit.

Sylvia