Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Benjaminfikus

Hejsan.
Jag har en STOR benjaminfikus som är ca 3m hög, nu skulle jag vilja få ner den lite, till hälften. Har då ingen som helst aning hur man gör eller om de alls går.

Om jag kapar den på hälften så blir de ju inte så många kvistar kvar med löv på eftersom den är ganska gles nertill. Men nått måste göras, vill ju inte slänga bort trädet, men den håller på att ta över mitt lilla vardagsrum.

Vore hemskt tacksam för ett svar.
Mvh en novis inom växtriket.

Odla Svarar: 

Om den är såååå stor, så vore det verkligen synd att slänga bort den. Och den kan se väldigt stympad ut om du kapar, så mitt förslag är att du frågar hos offentliga byggnader, som sjukhus e.d. om de vill överta den! Så kanske du får en mindre planta som tack istället. Försöka duger! Kolla dock först att den är frisk och fin!

Annars kanske du kan annonsera ut den på Blocket eller Tradera?

Sylvia