Behöver hjälp med mina små Redwoods!

Mikael

Hej! Jag har efter 2 månader av stratifiering planterat mina Redwoods (Sequoia gigantea) i en blandning av såjord, surjord, perlit samt sand. Detta är mitt FEMTE försök, då dessa krabater dör då de blir 4-5 centimeter höga. De torkar ut trots att jorden är fuktig. Jag har haft dessa i fönstret där solen ligger på starkt (hört att de vill ha fullt solljus), men efter ett tag dör de. Kan detta vara att de inte ännu klarar av den enorma hetta som solen ger? Jag har växtbelysning monterat på en hylla i lägenheten som jag använder till övervintring av mina citrusväxter, vore detta ett bättre alternativ? Då jag sått dessa i en kruka och dragit plast över så luftfuktigheten blir stor så verkar de må mycket bättre, men ändå ser man människor på internet som bara har dom i kruka och de bara växer och växer. Snälla hjälp mig med detta! PS: På bilden nedan så står den i en superliten kruka, men de jag har nu står i större krukor då jag tänkte att de kanske skulle torka ut för fort. Men de träd jag pratar om är i denna storlek.

Odla Svarar: 

Det är nog solen som tar död på dina plantor! Som små tål de inte den starka hettan och solstrålningen, det gäller bara för stora träd!

Så ta dem till hyllan med citrusarna och skydda dem i början med löst pådragen plastpåse, men det ska vara lufthål på påsen. Ge tilläggsljus om det är mörkt där.   

Bästa sättet vore i ett uterum eller växthus med värme under kallare perioder, men det kanske du inte kan ordna? De som bara har dom i en kruka o de växer ändå odlar dem troligen just i ett svalt, luftigt och ljust uterum eller växthus. 

Sylvia