Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Behålla eller nyplantera

Hej.
Jag och min fru har köpt ett hus med trädgård från 1973. Längs gatan växer kryp en tillsammans med thuja, cypress och ytterligare någon barrväxt. Träden är inte klippta på många år och därför har grenarna blivit tjocka och trädet glest. Krypenarna har vi bestämt oss för att gräva upp men thujan och cypressen kan kanske sparas. Frågan till dig är hur hårt jag kan såga i dessa utan att träden skadas. Jag misstänker att det inte blir så mycket grönt kvar när de är tuktade. Kanske kommer det inget nytt grönt alls eller så kanske det tar för lång tid att återhämta sig. Ska jag överhuvud taget behålla något eller ska jag nyplantera? Vad är din åsikt. Vi bor i Skåne

Göran

Odla Svarar: 

Min åsikt i sådana här fall är att pröva att stamma upp! Blir kanske ett knotigt, roligt småträd istället för en ful, förvuxen buske. Stamma upp betyder att du tar bort de nedersta grenarna helt så att det bildas en stam i lagom höjd. Stammens höjd brukar vara lagom om den är ca. 1/3 av hela höjden.

Sylvia