Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Barrväxter

Hej!
Har precis planterat en tujahäck (Smaragd). Förbättrade jorden med hästgödsel och torvmull där den kändes torr. Planerar lägga på täckbark för att göra det svårare för ogräset att etablera sig och för att behålla fuktigheten i jorden.

Min fråga är om jag ska lägga på var sin sida av plantorna täckduk? Om man gör det. Får man då ta bort allt innan man kan gödsla på våren? Planerar gödsla med specialgödsel för barrväxter.

Tack på förhand!
Renata

Odla Svarar: 

Under vintern blir det ju inte så mycket ogräs att du behöver någon täckning. Så gödsla på våren först och lägg på markväv som släpper in luft och vatten sedan. På denna kan du sedan ha täckbark eller dekorationsten eller vad du tycker om.

Tänk på att du bör täcka plantorna mot vårsolen med skyddsväv om marken är tjälad på vårvintern, annars kan de få "solbränna". Och så "tanka" ordentligt nu på hösten med vatten, de är mycket känsliga mot uttorkning.

Sylvia