Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bärljung

Hejsan.
Jag köpte i förra veckan en bärljung. Efter mycket letande har jag kommit fram till att det nog är Gaulteria Mucronata eller Pernettya Mucronata. Jag hittade er hemsida och undrar om ni kan komma med något tips om hur jag skall sköta denna växt. Den är otroligt söt. Jag bor i Stockholm, kan jag då ha den i trädgården, eller skall jag ha den inne? Hoppas att ni kan och vill hjälpa mig.

MVH, Mia.

Odla Svarar: 

Den kan bara stå ute, för inne kommer den snabbt att tappa sina bär på grund av för torr luft.

Den är en surjordsväxt, vill ha torvjord utan kalk och passar som sällskap till rododendron och ljung. 

Den är dåligt härdig, kan dock klara sig om det blir en mild vinter och du har täckt den med torra löv och granris. Men annars är den ju vacker som en höstglädjeväxt i någon krukplantering utomhus, den står vacker hela hösten och långt in på vintern.

Sylvia