Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Barkat plommonträd

Hej
Något djur (hare?) har barkat vårt 8-åriga plommonträd, från marken och ca 50 cm upp. Vad måste vi göra för att trädet ska klara sig? Trädet står på en ö i Mälaren.

Tacksam för svar!
M.v.h. Anna

Odla Svarar: 

Nu beror det på hur illa det är. Är det ringbarkat helt runtom, alltså att det inte finns någon bark alls kvar, så är det enda som kan rädda trädet att man bryggympar det. Det är dock inte så lätt att göra själv, men man kan ju försöka. Låna en bok i biblioteket som visar med bilder hur man gör eller anlita en arborist/trädvårdare.

Är det däremot inte ringbarkat utan bara på något ställe, så vallar trädet självt över skadan så småningom. Snygga ev. till det lite bara.

Ni behöver dock skydda det mot vidare angrepp genom att linda ett finmaskigt metallnät runt stammen. Men inte för hårt så det skadar barken.

Sylvia