Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bark som marktäckare

Hej,
vi har en yta på 42 kvm där vi skall plantera bara fläderbuskar och underlaget idag är lite gräsmatta land fullt med ogräs. För att göra det lätt har vi tänkt att ha bark under som marktäckare. Nu kommer frågan. Vad skall vi göra med underlaget innan vi lägger ut barken? Kan man göra det lätt och bara klippa ner med trimmer till bara någon centimeter högt ogräs och sedan strö över barken eller skall man lägga ut någon duk. Har hört om dukar men är det så stor vits för mycket kommer väl med vinden i ogräsväg ändå. Bor på en skogstomt med massor av tallar med sina tallbar. 

Hoppas att du får tillfälle att svara på min fråga.
Med vänlig hälsning
Sofia Karlsson

Odla Svarar: 

Om du har rotogräs som tistel, maskros, kvickrot räcker det inte med täckbark. Då måste ha en täckväv som stoppar ogräset. Om du bara har fröogräs räcker det med 10 cm täckbark.

Göran