Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bären spricker

Hej,
här är jag med mina svarta vinbär igen. En av våra buskar som angripits av svamp och som jag befriat från alla angripna blad och bär, har fått en ny åkomma; de omogna bären börjar spricka. Kan de bero på svampen eller har jag kanske gödslat med kogödsel för mycket? Ska jag skrapa bort den gödsel som ligger överst på jordytan?

Tacksam för svar, Katja

Odla Svarar: 

Att bären spricker beror på någon förändring i växtens sätt att uppfatta omvärlden. Den var inställd på att låta bären mogna men kanske blev det regn som gjorde att den "ångrade" sig och satsade på större bär och då hängde inte skalen med.

Göran