Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bambuskott

Jag skulle vilja veta om det går att odla bambu i Sverige för att skörda skotten. Någon jag pratat med om detta var osäker på om det som säljs som bambuskott över huvud taget kommer från bambu. Om inte, vad är det då i så fall och går det att odla?

Andreas

Odla Svarar: 

Visst är det bambu som säljs som bambuskott, men den kommer mestadels från sydöstra Asien. De ätliga bambuskotten är möjligen en speciell sort som odlas där i värmen, men jag känner inte till vilken sort det är.

Vissa bambusorter går att odla i Sveriges södra del, men det blir aldrig särskilt tjocka rör hos oss, bara så det räcker till mindre stödkäppar, kan tänkas. Och jag tror inte dessa sorter passar att ätas.

Här är en bra hemsida om bambu i Sverige:
http://hem.passagen.se/snowpalm/swe/bamboo.html

Sylvia