Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bambu som självsått sig

Hej!
Vi flyttade till ett hus förra våren där det stod två stora bambu i trädgården. Båda blommade sedan förra sommaren (2006), men då vi har haft mycket annat att fixa med har vi inte bemödat oss att göra något åt vad vi trodde var den helt döda bambun. Nu i sommar har dock framför allt den ena självsått sig väldigt bra eftersom massor av frön fallit ner vid blomningen. Skotten som har skjutits under året är nu metern höga och gröna. Kommer bambun att trivas på samma ställe och ta sig bra där? Vi har hela det gamla rotsystemet kvar på samma ställe, då vi som sagt inte har gjort något åt den rabatten.

MVH
Anna-Karin

Odla Svarar: 

Ja, de verkar ju trivas eftersom de växer bra. Det gamla rotsystemet skadar inte plantorna om de nu inte växer mitt i det, alltså. I sådana fall kan ni ge dem mer jord, så att de har något att växa i. Antingen kan man låta det gamla systemet vara eller gräva upp det (ett stort jobb!) och flytta några babyplantor till dess ställe.

Sylvia