Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bägarranka

BägarrankaHejsan
Jag har har en skär bägarranka som stor trivts ut på min balkong under hela sommaren. Och trots att temperaturen sjunkigt så blommade den ännu med massor av knoppar. Fast jag var ändå orolig hur länge den klarade kylan, och nu när de varit frost så tog jag in den och lät den stå nära ett fönster för ljuset skull. Men den tappade då alla knopparna och nästan alla blommorna och några av bladen blev gula och började falla av. Undrar om det är för torrt för den inomhus? Då ställde jag ut den igen.

Men nu är det så kallt ute och nere på frysgrader att jag vågar inte ha den ute. Vad ska jag göra med den under vintern? Kan man ha den ute med en påse om den eller granris? Den ser väldigt taskig ut just nu, kan jag rädda den? Hur gör jag?

Sandra

Odla svarar:

Nu måste den bo inne, det är alldeles för kallt för den ute. Att den tappar bladen och knopparna beror just på chocken för att komma in från den fuktiga kylan till ett varmt, torrt rum med mycket mindre ljus än ute.

Så försök ha den så ljust och svalt det går och duscha den ett par gånger per vecka med blomspray, helst med regnvatten.

Visserligen ser den ruskig ut så här års, men på våren kommer det nya blad igen om du klarar att ha liv i den så länge. Ev. torra grenar kan du klippa bort. Sedan kan du ha den ute när faran för nattfrost är förbi.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB