Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Avokadokärnan möglar

Nu har jag tre gånger försökt odla avokado. Mina vänner säger att man skall stoppa ner kärnan i jorden och sedan vattna och sedan täcka med plast (jag har testat plastfolie med en del hål i för att den skall få luft), men de bara möglar! Hur skall jag göra? Jag älskar avokadoplantor och vill hemskt gärna ha en...

Sofia

Odla Svarar: 

Det är för lufttätt på det viset! Ta en kärna, tvätta den noga och låt torka på ytan. Ta två tandpetare, stick lite in i skalet på båda sidorna, häng kärnan på dessa med den toppiga sidan upp på ett glas vatten! Vatten ska nå upp till ung. 1/3 kärnan men inte mer. Låt det stå så och se till att vattennivån aldrig sjunker under kärnans botten, dvs. att den alltid är i vatten nerifrån.

Då bör det komma fram en rot så småningom och sedan ett skott. Du kan plantera den med roten i jorden sedan.

Sylvia