Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Avocado

Hej!
Har en ett avocadoträd som blivit över 2 meter högt och växer upp i taket. Den har också fått några tunna grenar. Måste klippa ner det men vet ej vart jag skall kapa och det är ju helt fel årstid. Vad skall jag göra?

Sofia

Odla Svarar: 

Ja, det är lite fel årstid, skulle må bättre av att kapas på våren. Men om du måste så måste du.... kapa den ovanför en bladpar/förgrening, där kommer den att växa ut med nya grenar. Lämna en stam på ca. 1 m eller som du tycker passar. För den är nog snyggast i trädform, så forma den till ett litet träd genom att ta bort all grenarna som senare växer under den tilltänkta kronan och håll stammen "ren". Forma toppen allt eftersom det kommer nya grenar där så att det blir en snygg, tätt krona så småningom.

Sylvia