Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Avenbokshäck

Hej!
Jag är nybliven villaägare och på tomten står en avenbokshäck som planterades för två år sedan. Nu funderar jag över vad pinnarna har för funktion, att stötta tills plantan rotat sej eller få den att växa rakt? Ska jag ta bort de gamla löven innan de försvinner av sej själva? Hur viktigt är det att hålla ogräs borta från marken? Det har blivit ett "hål" i häcken, när är lämplig tid att plantera in en ny planta?

Tacksam för konkreta råd.
Hälsningar Anna

Odla Svarar: 

Pinnarna har båda funktionerna! Men du får kolla att pinnarnas fästen inte skär in i barken, då får du lossa på dom!

De gamla löven brukar ramla av sig självt när nya kommer, men tycker du att det ser skräpigt ut så ingen hindrar dig att plocka, bara du plockar så att du inte river lös det nya lövet också. Använd gärna sax.

Ogräset tar näring från häcken så det är bra att hålla ogräsfritt. Du kan täcka marken med t.ex. gräsklipp, det hindrar ogräset lite och så göder det också.

Du kan plantera in den nya plantan nu på våren, med en gång. Ta det vackert så du inte stör de andras rötter.

Sylvia