Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Avenbok tappar bladen....

Hej. Vi planterade Ca 100 m barotade avenbokplantor i påskas. Vi har planterat enligt alla konstens regler. Blandat kogödsel, barkmull och matjord med den befintliga jorden och sedan kalkat uppepå. Vattnat regelbundet och rejält. Nu för nån vecka sen så upptäckte jag att en planta hade bladen vissnat på och börjat tappa dem... Jag tänkte då att det är väl en planta som inte klarar sig då... Men nu när jag kom hem efter veckans jobb så upptäckte jag att bortåt tio tolv plantor börjat göra likadant... Alla plantor är på ungefär samma ställe dock står de inte bredvid varandra... Vad kan det vara? Vad kan vi göra? Är nu orolig att resten av häcken ska göra likadant. .. Tack på förhand. Mvh Caleb
Odla svarar:

Det kan vara frågan om reaktion på surjord som läcker in i planteringsdiket från omgivningen eller så är det plantjorden som ju är torvbaserad.
Så pröva gärna att kalka ett par gånger per år.

Sedan kan jag också tänka mig att du fått två olika sorters avenbok alternativt att de fula är ett restparti av något som stått länge och torkat upp i plantskolan.

Men du bör väl ha fått garanti? Så jag tycker du bör påtala detta nu med en gång med plantskolan där du köpte plantorna, så att du blir garanterad att få nya plantor, om detta skulle fortsätta och fler skulle tappa bladen.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB