Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Avenbok

Hej! Jag har ett litet problem med min avenbokshäck, eller inte så litet kanske!

Jag får skylla på graviditets demens :/ men jag fick för mig att det var en vinter liguster häck vi har och blev så trött på den en dag då den inte är fin, tunn och en del plantor tar sig inte (planterat om en del i två år nu) och de verkade mest växa nertill medan en del var helt kala upptill med några gröna grenar i botten.. Pratade med en på plantaget och han sa att vi måste klippa ner den men nu frågade jag klart om fel sorts häck!! Vill dunka huvudet i väggen när jag kommer på att det ju är en avenbok och inget annat vi har och att jag haft rätt i att vi inte skulle klippa den tidigare!

Hur gör jag nu?! Är det tack och adjö för vår efterlängtade häck? Har hunnit klippa halva häcken, såklart den finaste delen med :( klippte ner den till 30cm höjd... Nu ångrar jag att jag inte satte staket i alla fall :(

mvh Elina

Odla svarar:

Akta huvudet!! :-) Det är ju så att man inte ska klippa växter med genomgående stam förrän den fulla höjden är nådd, och dit hör avenbok. Men nu har du redan gjort det så det är inte så mycket man kan göra. Men du kan försöka välja den kraftigaste och mest upprätta av de nya skotten som kommer längst uppe och rikta uppåt den genom att binda den upprätt med hjälp av en pinne. Sedan får vi hoppas att den vill bilda en ny topp, men riktigt likadan blir det ju inte.

Inget hindrar er att ha ett staket också, det kan ni ju ha bakom häcken om ni vill. Akta dock rötterna och lämna plats att klippa mellan!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB