Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Att Sylvia, ang Liljor

Svar från tidigare tråd. http://www.odla.nu/node/27492 Hej igen, nej det här fortsätter att vara ett mysterium för mig :/ Jag hade bara en enda lök med mig när jag flyttade, av den asiatiska sorten, den hade jag fått av en gammal tant. Rabatten grävde jag upp själv, det här är tredje året jag bor här. Den nya sorten som kommer har jag inte planterat. På platsen där den nu växer hade jag frösådd pionvallmo "Black Dragon" förrförra året. Förra året hade jag ingenting där och hann inte med, så jag placerade ett stenhjärta på den öppna ytan. De här nya liljorna har letat sig fram framför hjärtat, förra året. Mycket möjligt att något fanns med i vallmopåsen året innan. Men det är alltså en kungslilja jag har? Och den förökar sig inte? Liljan är liten, förra året blev den ca 25 cm hög. Växte väldigt sakta och blommade ut nästan två månader efter de asiatiska. Sent i juli. Två liljor, en enda klocka, på en stängel. Ja jag kan återkomma med foton om den blir annorlunda i år. Tack för ditt tålamod! Den är väldigt vacker, hur som helst och jag hade gärna sett att den förökade sig :) Med vänlig hälsning maria
Odla svarar:

Hej!

Oj vad det låter konstigt!! Löken måste ha kommit någostans ifrån... ingen kompis har väl skojat med dig o stoppat in en lök eller ett lökfjäll i jorden? Eller fjället kanske följde med från den förra platsen? 
Jo, kungsliljan förökar sig med både frö och fjäll och sidolökar, men om den är kungslilja vågar jag inte säga säkert utan att ha sett den. Kungsliljan brukar vara större än 25 cm. Men sköt den nu ömt vad den nu är och var glad för den.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB