Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Att dölja en varmluftspump

Hej Jag har en fråga som jag har brottats med ett par år. Vi har en varmluftspump på fasaden, numer alldeles intill en uteplats. Jag har försökt under flera år plantera vintergröna växter 1.5-2 m framför den dels för att dölja den men också för att bryta det mullrande ljudet ifrån den. Nu ska man ju inte täcka för en varmluftspump så jag har tänkt mig något som både döljer men som samtidigt inte hindrar luftflödet.Vackert givetvis och ingen barrväxt. Eftersom det strömmar kallluft ur den så lyckas jag inte med något av mina planterings försök. Har du något förlag? Huset ligger på Gotland. Vänligen Katrin

Odla svarar:

Jag har också en sådan mullrande åbäk intill uteplatsen...

Ett förslag är att du först sätter upp ett snyggt, ganska högt plank/staket/spaljé runt själva pumpen, lämna plats för att luften ska kunna sugas in/blåsas ut och ev. så att du kan öppna det vid behov.

Så fodrar du det med plantskyddsmatta innanför så att det inte syns så mycket men hindrar det värsta kallraset mot växterna.

Plantera sedan en härdig klätterväxt, som japansk träddödare, kaprifol, vissa klätterrosor, vid sidan om så att det inte direkt blåser på stammen men som du kan leda upp mot anordningen. På andra sidan, inte precis framför, kan du plantera en härdig, stor perenn eller någon buske som täcker en del av anordningen.

Växter som tål vind hittar du här och även här!

Med vänliga hälsningar Sylvia Svensson

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB