Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ätlig physalis

I år gick jag igenom en massa gamla fröer jag hade liggandes för att se om det var någon grobarhet i dem. Mycket kom inte upp, men speciellt i tre krukor började det växa. Så småningom förstod jag att det var en physalis, som vi för några år sedan fick med en påse jord. Vad jag vill veta är om den har något mera namn och om frukten är ätlig. Blomman är vit och ljuslila, frukten har jag för mig är mörkt lila. Den är uppemot en meter hög och kraftig - i alla fall den som står i rabatten. Den är tilltalande, särskilt med tanke på att mycket av övrig odling i år misslyckades.

Med vänliga hälsningar,
Ingrid

Odla Svarar: 

Det låter snarare som ballongblomma, Nicandra physalodes, som ju är släkt med Physalis. Men denna är rent dekorativ växt, bären är till och med lätt giftiga.

Här ser du bild på ballongblomma: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ballongblomma

Sylvia