Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Återställa skadad trädgård

Hej Jankov,

Vi är nya i Skåne och har under vintern fått besök av grisar (vildsvin), många grisar. Mer eller mindre hela vår gräsmattebeprydda tomt är uppochner vänd. Min fråga till dig är: hur återställer man bök på bästa sätt? Jämna av med ny jord och så nytt? Plöja och välta befintligt bök? Andra knep?

Tacksam för alla tips och råd vi kan få.

Hälsningar, Anders

Ps. Det är så mycket och djupt att de tär omöjligt uppdrag att vända tuvor, det går inte heller att sätta på gamla knivar på klipparen och hugga ner allt (då det inte går att köra på underlaget)

Ps 2. Finns det fungerande medel eller ljud-produkter man kan använda till att skrämma bort gris som du kan rekommendera?

Odla svarar:

Hej Anders! Det är grymt (obs. inget skämt) att drabbas av sådana djur. Gör såhär: Räfsa över jorden och jämna till. Ta bort tuvorna, som ligger löst och grundgödsla med Algomin Trädgårdsgödsel. Räfsa och kör öbver med gallervält. Så i nytt gräs och lägg gärna odlingsväv över sådden så går det fortare och vildsvinen blir oftast rädda för väven som rör sig i vinden. Är det ett stort område kan det var svårt. Är det väldigt ojämnt får man köra med jordfräs och sedan jämna till och så nytt. För att hålla bort vildsvinen kan Du med fördel prova "Revira mot vildsvin" eller ännu bättre sätta upp ett lågt elstängsel. Lycka till Jankov

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB