Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Återställa gräsmatta

Hej Jankov

För tre år sedan började jag mycket ambitiöst anlägga en ny gräsmatta i skogskanten, jordbädd och gräsfrö. Sedan har jag slarvat och inte gjort mer. Nu är det en halvmeter högt glest gräs av blandade sorter. Jag ogillar de riktigt grova och kraftiga sorterna! Nu håller jag på att handklippa hela ytan med sekatör(!), med tanken att jag i fortsättningen ska kunna klippa med gräsklippare.

Frågan: Kommer jag genom ständig klippning med gräsklippare att kunna få en hyfsad gräsmatta? Kommer de grova grässorterna att bli tillräckligt störda och ge upp sin livskraft, eller måste jag gräva upp de kraftiga torvorna med spade? Hela området är dessutom fullt av Rävsvans (som jag hatar!), går den att kväva med gräsklippare? Även tacksam för andra råd och tips du kan tänkas ha om vad jag kan göra! :-) Området är väl ca 20 kvm stort (beroende på var jag kommer att sätta gränsen ;-))

Tackar för svar!

Hälsningar Eva

Odla svarar:

Hej Eva

Jag kan trösta dig med att det inte fordrar många insatser för att återställa din gräsmatta. Klipp så snart du kan med gräsklipparen. Låt gräset bli cirka 5 centimeter högt mellan klippningarna. Rävsvans och andra höga ogräs tröttas ut av ständig klippning och försvinner. Gödsla med Algomin Gräsgödsel minst 3 gånger per säsong. Det grova gräset kommer också att försvinna genom ständig nedklippning. Det finns bara ett par sorter som eventuellt kan klara sig men de får du i så fall gräva upp.

Lycka till med din nya gräsmatta!

Jankov

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB