Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Astilben blommar inte

Hej!
Jag har en plats i min trädgård där jag har växter som trivs i kalkfattig jord. Det är mest rododendron, men också blåbär, ljung och astilbe. På trädgårdhandeln sa man att astilbe trivs i kalkfattig jord. Det gör den förvisso också. Den växer och frodas, men den vill inte blomma och det tycker jag är tråkigt då jag satt ihop olika typer av astilbe för de har så vackra blommor. Vad kan jag göra för att få den att börja blomma?

Tacksam för svar
Ingrid Janson/Göteborg

Odla Svarar: 

Om platsen är mycket skuggig kan det hända att astilbe kommer med enbart blad. Den vill ha sol åtminstone en del av dagen för att blomma, även om den tål lätt skugga. Platsen måste också vara varm, med porös, näringsrik och fuktighetshållande jord. Den får aldrig torka ut. Så kanske kan du blanda närings- och mullämnen, kompost, sand och grus på den platsen där du har astilbe?

Sylvia