Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Aspdjungel

Hej!
Vi har köpt en gammal misskött trädgård med en aspdjungel i ena hörnet som även sträcker sig utanför vår tomtgräns. Hur ska vi utrota dessa "ogräs"? Sågar vi ner dem så skjuter de bara rotskott. Om vi ska ringbarka, bör vi ringbarka alla träd, och i så fall när?

Tacksam för tips!
/Emma

Odla Svarar: 

Ringbarkning är en bra metod men det tar några år. Det går bra att ringbarka nu innan saven skjuter men det kan vara lättare när träden börjat sava så att barken lossnar lätt. Det får inte finnas några "bryggor" av bark för då fungerar det inte. Metoden bygger på att vattnet kommer upp i kronan men transporten av näring till rötterna bryts genom barkningen. Rötterna förtvinar då och det kommer inga rotskott. Om det är unga träd gör ringen nära marken för om trädet sätter nya skott nedanför ringen så fungerar det inte heller.

Göran