Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Askan i komposten

Jag har nu läst att vi har gjort fel när vi har tömt askan från den öppna spisen i komposten. Vi har använt det som strö... Vad händer när man tillsätter aska? Kan man åtgärda och återställa på något sätt?

En annan undran är kring att luckra jorden, täcka med strö och att 1/3 av det tillsatta materialet skall vara strö - i vår kompost som har en ganska stor yta krävs säkert minst lika mycket strö (om inte mer) när man luckrar ytan på komposten. Behöver jag inte luckra varje gång jag tillför nytt material vilket brukar vara drygt fem liter i veckan.

Jag antar att det inte skadar att skydda behållaren mot "guck" genom att använda sk. kompostpåsar av risstärkelse?

/peo

Odla Svarar: 

Aska innehåller de mineraldelar som blir kvar när man bränner upp biomassan. Kalium kalcium och fosfor finns och det är växtnäring. Det är inget märkligare än att lägga på konstgödsel när man lägger på askan. Om du lägger askan på komposten så berikas komposten med näring.

Göran