Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Artbestämning...

Sandtrav, Cardaminopsis arenosaHej Sylvia
Jag har funnit på en växt som jag inte kan artbestämma trots att jag jämfört med bildillustrationer ur boken; Fältflora av Björn Ursing.

Har du möjligen tid över för att hjälpa mig att identifiera växten ifråga? Det här kanske är en växt som är vanlig i vår svenska fauna, men när jag tittade närmare på den så är den inte likt några av dem som finns beskrivna i boken jag nämnde – endast snarligt.

Jag är sedan barnsben en naturälskare av stora mått då det gäller fåglar, däggdjur, kräldjur samt insekter, men tyvärr så har kunskapen på allt för många växter fallit i glömska. Om du inte har tid eller kanske inte rätt person som kan hjälpa mig med denna fråga, så kanske du kan tipsa mig om vilken jag istället kan kontakta.

Om det nu lyckligtvis är så att du kan hjälpa mig med detta, så har jag bifogat en inte allt för bra närbild på den växt som det gäller, samt några extra bilder från den plats som den kan skådas på. Snöbelagda grönskande sommarfält skulle man kunna tro när man skådar dessa i miljoner så ljuvligt doftande vitblommande växter. Ska också nämna att jag sökt växten på Internet, men inte funnit någon bild som exakt kan liknas vid den jag har exponerat på närbilden. Någon form av arv eller narvväxt har jag kunnat härleda den till – men utseendet på den lilla vita blomman med den på min bild gula, som jag tror benämns foder, och som håller den lilla vita blomman, den är inte på någon bild som jag kunnat se i boken och inte heller på nätet, i färgen gul, utan endast grön – och det är det som gör mig osäker på artbestämningen.

Mvh // Lars i Rättvik

Odla svarar:

Det är sandtrav, Cardaminopsis arenosa.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB